perjantai 18. huhtikuuta 2014

Muotinäytös osa 13: Hillitty ja villitty laatikkopaita.


Käpysen tytöt ompelivat itselleen laatikkopaidat kevään väljistä silueteista innostuneina. Materiaalina kumpaisellakin oli Saharaita singlejerseyn Meri-väritys, sillä kuosi nyt vaan on Käpysen klassikko. Paitojen kaavat piirrettiin oman ohjeen perusteella, josta tehdyn kuvallisen version saat käyttöösi ilmaiseksi Käpysen blogista.

Outi halusi ehdottomasti korkeavyötäröisen hameen tai housujen kaveriksi väljäsiluettisen paidan, jonka etuhelma on takahelmaa lyhyempi. Outin shortsit ovat sinistä joustofarkkua, kaava myös oma. Kummassakin sivusaumassa on lyhyt vetoketju sekä yksityiskohtana että pukemista helpottamassa. Huom! joustofarkku kannattaa ehdottomasti esipestä ennen ompelua - arvatkaapa kuka ei malttanut odottaa, että pääsisi ompelemaan? Tästäpä johtuen Outi epäileekin vahvasti shortsien jäävän vetskareista huolimatta tavoiteshortsien asemaan ensipesun jälkeen.

Meri ajatteli kokeilla laatikkopaidan kaveriksi leggareita ja toteuttikin ne Mallikelpoisen Emmin ohjeella. Mutta koska fiilis oli, kuin kalsareissa kulkisi, niin settiin mukaan vielä pitkä toppi. Legginsit on toteutettu joustocollegesta ja toppi kotimaisesta trikoosta. Toppiin kaava on muunneltu käytössä olleesta ostotopista. Koska laatikkopaita kaipasi vielä jotain pientä fiksailua, niin Meripä teki vyöreiät vyötärölle ja jo vain tuli paitaan ilmetta. Tuo myös muotoja kivasti esille. Mitäpä niitä peittelemäänkään.


Laatikkopaitojen innoittamana vain tämän päivän tarjouksessa Saharaidat Meri ja Aurinko hintaan 16€/m koodilla LAATIKKO.

4 kommenttia:

  1. Hyvä postaus, kiva nähdä sovituskuvia teidän päällä :) Täytyypä hilpaista verkkokaupan puolelle tutkiskelemaan valikoimaa :)

    VastaaPoista
  2. Ihana postaus, niin kuvat kuin teksti!

    VastaaPoista