maanantai 21. huhtikuuta 2014

Muotinäytös osa 21: Lempivaatteita kesäksi.

Kaikkia ihania uutuuskankaita on tullut Nepin puodille juuri sopivasti kesävaatteita silmällä pitäen. Lapseni valitsivat itselleen lempikankaita, ja niistä sitten surauteltiin kesäksi vähän t-paitoja. Neiti halusi omasta suosikistaan myös ryttypipon, jota onkin ahkerasti käytetty. Ei millään malttaisi olla sisälläkään ilman.

T-paitojen kaavat on muokattu ottobren lehdistä yhdistelemällä eri kaavoja tai osia eri kaavoista sekä mittoja lapsen mittojen mukaan. Pituutta on lisätty kasvunvaraksi kumpaankin paitaan ja kaula-aukkoja suurennettu. Kaavan muokkaus ei ole vaikeaa, kannattaa kokeilla.

Pipon kaava on helppo piirtää itsekin. Tarve on haluttu korkeus x2 ja vähän päälle saumanvaraksi. Päälliosan muotoilu kaarevaksi onnistuu aloittelijaltakin. Jos haluaa enemmän muotoillun pipon kannattaa päälliosa vielä laittaa puoliksi noin 10 cm korkeudelta ja kaventaa yläreunasta pari senttiä pois siten, että alareunaa ei enää kavenneta. Ylhäällä on tällöin 4 saumaa ristin muodossa.

Tässä pipossa on jujuna framilon nauha rypyttämässä pipoa päälaelta. Tarkoitukseen käy toki myös tavallinen kumppari. Pipo on tehty kaksinkertaisesta elastaania sisältävästä trikookankaasta, siten että kaikki saumat ovat tuolla päälaella. Framilon on ommeltu saumanvaraan kiinni aika napakasti venyttäen. Päänympäryksestä kannattaa ottaa pois muutama sentti pipoa tehdessä, jotta pipo pysyy hyvin päässä. Neidin päänympärys on 54 cm ja pipoon riitti 50 cm leveä ja 70 cm korkea pala. Niin suosittu pipomalli on ollut, että koulukavereilta tulee säännöllisesti pyyntö: "tekisitkö mullekin".

Valikoimissamme on runsaasti laadukkaita trikoita kivoihin kesäasuihin kaiken muun ohella. 

Tervetuloa ostoksille sekä Nepin puodille Turkuun, että Royalkestojen verkkokauppaan!
Neppi.fi facebook-sivun löydät täältä

Muotijutun julkaisupäivänä ilmainen toimitus yli 40 euron tilauksille. Valitse nouto ja mainitse lisätiedoissa muotijuttu. Tilauksen voi jättää odottamaan kankaiden yötä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti