maanantai 14. huhtikuuta 2014

Muotinäytös osa 2: Arjen estetiikkaa

Muoti. Mitä se tarkoittaa? Meillä päälle puetaan asioita, jotka ovat mukavia, toivottavasti edes jotakuinkin esteettisiä ja ehdottomasti funktionaalisia. Vaatteet valitaan sen mukaan mitä päivän aikana on tarkoitus tehdä. Onko tiedossa kotipäivä vai pitääkö pistäytyä ihmisten ilmoille? Puuhaillaanko puutarhassa vai jumitetaanko tieto- ja ompelukoneiden edessä? Eli suomeksi sanottuna: pitääkö näyttää ihmiseltä vai voiko hiihtää tukka pystyssä pyjamahousuissa ja reikäisessä paidassa? Muodikkuus on mielestäni parhaimmillaan sitä, että pukeudutaan tilanteeseen ja säätilaan sopivasti, sopivan kokoisiin ja omaa kropan mallia kauniisti pukeviin vaatteisiin.

Linnelin asu on suunniteltu tämän liki kolmekymppisen nettikauppias-kotiäidin tavalliseen arkipäivään. Töitä tehdään kangaspakkoja nostellen, saksia suhautellen ja ompelukoneita laulattaen. Päivä sisältää myös paljon puuhastelua lasten kanssa, kenties piipahduksen ruokakauppaan ja tietysti postiin, lasten viennin kerhoon. Pitäisi näyttää ihmiseltä myös mahdollisten työhuoneella piipahtavien asiakkaiden varalta. Arkeen tarvitaan jotain mukavaa, helppoa ja niin lattialla konttaamisen, kuin katseenkin kestävää.

Materiaaleista mukavin on trikoo. Se venyy ja paukkuu, palautuu ja kestää. Rentoonkin asuun saa terävyyttä kun valitsee kankaaksi modernin kuosin ja ajankohtaiset sävyt. Lähtökohtana tälle asulle on Linnelin ja Majapuun origami-trikoo pinkki-harmaalla värityksellä. Tunika on lähestyvää kesää silmälläpitäen ommeltu hihattomana. Helma on takaa pidempi kuin edestä. Tunikasta tulee näin ilmavan ja kevyen näköinen, mutta takapuoli ei vilku kumarrellessa ja kyykkiessä. Tunikan kaava on kuositeltu Linnelin Make it work-naisten peruskaavasta. Viileillä kevätsäillä paksut sukkahousut ja villatakki asustavat tunikasta säähän sopivan, kesällä tunikaa voi pitää sellaisenaan tai vaikka vajaamittaisten legginsien kanssa.

Arvatkaas mikä on kivointa tässä asussa? Lapsetkin voi pukea samanhenkisesti! Katsokaa vaikka tätä pikkusöpöläistä origameineen! Tervetuloa ostamaan omat tarpeenne arjen estetiikkaan ”Linnelistä” (www.linnel.fi). Tänään -15% kertaostoksesta koodilla KAUNISARKI!

Kangasterveisin,
Linnea / Linnel HandmadeEi kommentteja:

Lähetä kommentti