torstai 5. maaliskuuta 2015

12. Ystäväni: PaaPiiYritys: PaaPii Design Oy

Ikä: 4-vuotta

Mistä nimi tulee:
Paapii on pienen lapsen nukkumista tarkoittava murresana. Vauva paapii eli nukkuu. Nimi on peruja saman nimisestä käsityöblogista jota pidin ennen yrityksen perustamista.

Yrityksen kulisseissa hääräilee: Kulisseissa häärää tällä hetkellä neljä henkilöä. Kankaiden, kuosien ja muiden tuotteiden suunnittelusta vastaan minä eli Anniina. Tilausten käsittelystä ja logistiikasta huolehtii lisäksi Jyri. Sakset voi löytää meidän molempien käsistä. Lelujen ja muiden pientekstiilituotteiden valmistuksesta vastaa ompelija Anneli ja ulkomaan myyntiä ja yhteyksiä hoitelee Sanja.

Koulutukseni: Olen koulutukseltani muotoilija (AMK) mutta pääaine oli keramiikka- ja lasipuolella. Tekstiiliin hyppäys on ollut mielenkiintoinen ja haastava. Toisaalta olisi mukava vielä joskus ottaa nämä opiskeluajan materiaalit ja opit hyötykäyttöön. ;) Olen täydentänyt myöhemmin osaamistani yrittäjän- sekä media-assarin ammattiopinnoilla.

Musiikki, jonka tahdissa on kiva työskennellä: Hmm. Tämä riippuu niin päivästä ja mielentilasta. Sanotaanko vaikka niin, että PaaPiin työhuoneella ei koskaan soi ainakaan iskelmä. Haha.

Mieluisin vuodenaika: Tämä on helppo. KEVÄT! Ei ole parempaa kuin talven jälkeen heräilevä luonto, sipulikukat, vihertyvä nurmi, tulossa olevan kesän odotus, omenapuun kukat...

Lempivärini: Vaikka meillä on värikäs kaaos työhuoneella niin lemppariväri on silti musta.

Materiaali, josta pidän eniten: Jersey


Kangaskuosi, mikä on sykähdyttänyt: Hipun puutarha kuosissa on kevät ja kesä purkitettuna. Lisäksi siinä on silti jotain rauhallista ja tyyntä sekä omaa silmää miellyttävä rytmi. Kaikkiin kuoseihin minulla on suunnittelijana kuitenkin erityinen side. Kuosit syntyvät omista kokemuksista, fiiliksistä ja muistoista. Niitä on mahdotonta laittaa suosikkijärjestykseen.

Epäonnisin sattumukseni: Neljän vuoden aikana on sattunut monenlaisia kömmähdyksiä ja muuta hassua. Epäonnisinta on kuitenkin vaikea määritellä. Eniten on ehkä jäänyt harmittamaan Raksu trikoo minkä piti olla musta-harmaa mutta tehtaan mielestä mäyräkoirien pitää ilmeisesti olla ruskeita ja se "musta-harmaa unelma" jäi sitten saamatta. Kömmähdyksistä ja sattumuksista voi silti versoa jotain uutta ja jännää. Seuraavaa ylläriä odotellessa.

Haluaisin tavata: Minusta on ihan parasta tavata teitä asiakkaita messuilla. Seuraavia jo odottaen. On ollut ihan mielettömän ihana kuulla tarinoita kun jokin pehmolelu, hahmo tai vaate on tullut tärkeäksi tai suosikiksi. Niiden tarina jatkuu. Aina en ehkä osaa sanoa mitään fiksua ja tuijotan hölmönä sillä minusta on maailman huipuinta nähdä PaaPii-kankaista tehtyjä vaatteita ihmisten päällä. Se on se jännämomentti mitä tapahtuu sen jälkeen kun kankaat lähtee asiakkaille meidän kaupasta. Psst.. Tänä vuonna minut löytää messuilta ainakin Helsingistä, Jyväskylästä, Tampereelta, Oulusta ja Tukholmasta. Nähdään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti