torstai 26. tammikuuta 2017

Kangaskapina

Kangaskapina lähti liikkeelle halusta tehdä vaatteita siten, että se on taloudellisesti järkevää. Siten, etteivät pelkät kankaat maksaisi selvästi enemmän kuin valmis vaate. Se oli se lähtöajatus. Ajatus tuli yrittäjän vaimolta, mutta sitä lähdettiin rakentamaan yhdessä. "Apuna" meillä hääri alkuvaiheessa kaksospojat ja pieni tyttö. Vuosi sitten perheeseen syntyi vielä meidän oma bisnesvauva. Kuusihenkisenä jatketaan yrittämistä. Ensimmäinen palkattu työntekijä tuli taloon noin puolitoista vuotta sitten ja nyt palkkalistoilla on jo viisi henkeä.
Alun perin ajattelimme, että nimi Kangaskapina kuvastaisi haluamme kapinoida kalliita hintoja vastaan. Tässä hiljalleen matkan varrella olemme kuitenkin tulleet siihen tulokseen, että nimi tarkoittaa paljon enemmän. Emmekä kapinoi niinkään mitään vastaan, vaan ennemmin asioiden puolesta. Olemme tekemässä vallankumousta, jossa koko ostamisen tapa muuttuu ja verkkokauppa tulee kiinteäksi osaksi kivijalkaa. Haluamme mullistaa alan koko toimintatavan pitäen hinnat kuitenkin jatkuvasti edullisina. Haluamme koko Suomen kattavan myymäläverkoston verkkokaupan valikoimalla. Haluamme tehdä omia uniikkeja kuoseja, tuoda ulkomailta kankaita ja, jos mahdollista, myydä myös muiden kotimaisten puotien ja suunnittelijoiden kankaita. Haluamme kansainvälistyä ja haluamme löytää parhaat yhteistyökumppanit, suunnittelijat ja työntekijät. Haluamme auttaa muita suomalaisia yrityksiä, jos vain voimme. Haluamme olla suoraan yhteydessä tehtaisiin ja haluamme myydä suoraan kuluttajalle. Haluamme poistaa yhtälöstä keinotekoisesti hintoja korkeina pitävät tahot, kuten saatavuuden rajoittamisella pelaavat tukkurit. Haluamme panostaa asiakaspalveluun (vaikkemme siinä aina 100%:sti onnistukaan). Haluamme tuoda asiakkaillemme lisäarvoa ja hyötyä esimerkiksi ilmaisten kaavojen muodossa. Emme ole vielä perillä, mutta suunta on selvillä.

Jatkossa tulemme siirtämään omaa painopistettämme ympäristöystävällisempään suuntaan, haluamme pelastaa maapallon. Ja pitää silti kankaiden hinnat edullisina. Tämä on vielä vähän suunnitteluasteella, mutta ensimmäinen tämän työn hedelmä on oma luomutrikoosarjamme. Jatkoa seuraa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti